3 lengvi žiemos sezono receptai vairuotojams

3 lengvi žiemos sezono receptai vairuotojams

Įsibėgėjus naujiesiems metams daugelis ieškome būdu, kaip pagerinti savo mitybą ir aprūpinti organizmą visomis reikiamomis medžiagomis. Tačiau spaudžiant žiemos šalčiams tikrai nesinori kasdien valgyti salotų. Šiame straipsnyje pateikiame tris paprastus ir greitai paruošiamus receptus, kurie jus sušildys, suteiks sotumo jausmą bei leis kūnui pasisavinti reikiamų medžiagų.

Vieno puodo vištienos ir ryžių troškinys

Šis troškinys yra itin paprastas svarbių medžiagų šaltinis, kuris leidžia sušilti ir sustiprinti savo imunitetą. Jam pagaminti nereikia daug laiko, o ir pats gamybos procesas yra itin paprastas.

Jums reikės:

  • Sviesto,

  • Druskos ir pipirų,

  • 1 puodelio supjaustytų morkų,

  • 2 puodelių baltųjų ryžių,

  • 1 š. džiovintų svogūnų,

  • 1 a.š. česnakų prieskonių,

  • Petražolių ar kitų mėgstamų prieskonių,

  • Vištienos sultinio kubelių,

  • 2 vištienos krūtinėlių.

Kaip gaminti:

Į įkaitintą puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir ištirpinkite. Suberkite supjaustytas morkas, įdėkite druskos ir pipirų ir kelias minutes palikite pasitroškinti. Suberkite ryžius, šaukštą džiovintų svogūnų ir šaukštelį džiovintų česnakų. Padenkite ryžius sviestu. Ištirpinkite vištienos kubelius karštame vandenyje (~1.5l). Supilkite sultinį į puodą, suberkite petražoles ar kitus mėgstamus prieskonius. Pamaišykite puodo turinį, kad ryžiai nepriliptų prie puodo dugno. Druska ir pipirais pagardinkite vištieną, ją supjaustykite mažais gabalėliais. Pamažinkite karštį ir po 15 min. vištieną įdėkite į puodą. Palikite troškinį dar 10 min. Baigus gaminti, įdėkite dar šiek tiek sviesto ir pabarstykite troškinį druska ir pipirais pagal skonį.

Jautienos ir bulvių troškinys

Šis troškinys puikiai tinka šalto žiemos sezono metu. Tai patiekalas, primenantis namų jaukumą ir leidžiantis organizmą praturtinti svarbiomis medžiagomis. Gamindami šį troškinį labai paprastai galite pagardinti jį savo pasirinktomis daržovėmis, kad vitaminų kiekis būtų dar didesnis.

Jums reikės:

  • 450g maltos jautienos,

  • Alyvuogių aliejaus,

  • 2 a.š. kumino,

  • Druskos ir pipirų,

  • 3 vid. dydžio bulvių (supjaustytų),

  • 1 svogūno (supjaustyto),

  • 1 paprikos (supjaustytos),

  • 1 žalio pipiro (supjaustyto),

  • 2 skiltelių česnako (susmulkinto),

  • 2 pomidorų (supjaustytų),

  • Žaliojo svogūno (pasirinktinai).

Kaip gaminti:

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautieną, suberkite kuminą, druską ir pipirus. Kepkite pamaišydami, kol jautiena paruduos. Perdėkite jautieną į lėkštę. Į puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, sudėkite bulves, joms iškepus perdėkite jas į lėkštę su jautiena. Į puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūną, papriką, žaliąjį pipirą. Palikite apie 6 min., tuomet sudėkite česnaką bei pomidorus. Galiausiai sudėkite jautieną ir bulves ir viską gerai išmaišykite. Valgydami patiekalą pagardinkite jį žaliuoju svogūnu.

Risotto su grybais

Risotto – tai puikus šiltas patiekalas, kurį pagaminsite itin greitai. Nors risotto skonis yra nuostabus, ypatingų įgūdžių ir maisto gaminimo gebėjimų tikrai nereikės – šį patiekalą paruošti itin lengva.

Jums reikės: 

  • 900g pievagrybių,

  • 2 askaloninių česnakų,

  • 1,5l vištienos sultinio,

  • Alyvuogių aliejaus,

  • Druskos ir pipirų,

  • 300g arborio ryžių,

  • Sviesto,

  • Permezano sūrio.

Kaip gaminti:

Plonai supjaustykite pievagrybius. Smulkiai supjaustykite česnakus. Į puodą supilkite sultinį ir palaukite, kol jis pradės beveik virti – tuomet sumažinkite karštį. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite pievagrybius ir pagardinkite juos druska ir pipirais. Kai pievagrybiai lengvai paruduos, perdėkite juos į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir suberkite česnakus. Po 1-2 min., į keptuvę suberkite ryžius ir juos lengvai pakaitinkite, kol šie įgaus auksinį atspalvį (3-4 min.). Naudodamiesi samčiu, įpilkite litrą sultinio į keptuvę su ryžiais. Kai ryžiai sugers visą skystį, supilkite likusį sultinį, sumažinkite karštį ir viską maišykite. Šis procesas turėtų užtrukti apie 30 min. – kai ryžiai sugers visą skystį, į keptuvę įdėkite kelis šaukštus sviesto ir įberkite maždaug 1/3 puodelio sutarkuoto Parmezano sūrio. Pagardinkite patiekalą druska ir pipirais, jei jų truks.

3 lengvi žiemos sezono receptai vairuotojams

Raktažodžiai: darbas vairuotojams, darbas tolimųjų reisų vairuotojams, receptai vairuotojams, patarimai vairuotojams