3 paprasti vieno puodo receptai vairuotojams

3 paprasti vieno puodo receptai vairuotojams

Visiems žinomas faktas yra tai, jog darbas vairuotojams tikrai nėra lengvas. Ilgos valandos praleistos vairuojant šimtus kilometrų dažnai nesuteikia užtektinai laiko sveikai ir skaniai pavalgyti, tad neretam tenka užkandžiauti greitojo maisto restoranuose. Būtent dėl to šiame straipsnyje pateikiame kelis itin lengvus ir greitus, tačiau sveikus ir sočius receptus, dėl kurių darbas tolimųjų reisų vairuotojui taps šiek tiek lengvesniu.

Paprasti, bet sotūs vieno puodo pusryčiai

Šis receptas leidžia greitai pasigaminti skanius pusryčius, o jo paprastumas slypi tame, kad pagaminti užteks tik vieno puodo ir ingredientus galėsite pasirinkti patys. Pateiktas ingredientų kiekis tinkamas 2 porcijoms, tad kiekvieno produkto kiekį galite pasirinkti patys.

Jums reikės:

  • 4 kiaulienos šoninės juostelių (jei šoninės nemėgstate, galite naudoti paprastą kumpį),
  • 4 vidutinio dydžio bulvių,
  • svogūno,
  • šiek tiek česnako arba pusės šaukštėlio česnako miltelių,
  • pusės šaukštelio džiovinto baziliko,
  • šiek tiek juodųjų pipirų,
  • druskos,
  • ¼ puodelio vandens,
  • 4 kiaušinių,½ puodelio tarkuoto sūrio.

Kaip gaminti:

  • Supjaustykite šoninę (arba kumpį).
  • Įkaitintame puode pakepinkite šoninės gabalėlius. Jei naudojate kumpį, įpilkite šiek tiek aliejaus. Šoninę vis apverskite, kad ji apkeptų lygiai. Pakepinus perdėkite ją ant lėkštutės ar popierinio rankšluosčio lapo.
  • Supjaustykite svogūną ir 2 minutes pakepinkite jį tame pačiame puode.
  • Supjaustykite bulves ir įdėkite jas į puodą. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo greičiau jos iškeps. Sudėkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite, lygiai paskirstykite bulves ir leiskite joms pakepti.
  • Tuomet į puodą supilkite vandenį ir jį uždenkite. Leiskite bulvėms kepti apie 15min ir kas kelias minutes jas pamaišykite.
  • Puode tarp bulvių padarykite keturius tarpus ir į juos įmuškite po kiaušinį. Ant viršaus suberkite sūrį. Sumažinkite liepsną ir palikite viską kepti apie 6-8 minutes - tol, kol kiaušiniai iškeps taip, kaip jums patinka.
  • Iškepus, ant viršaus pabarstykite pradžioje keptos šoninės.

Greitas ir paprastas čili troškinys

Su šiuo receptu itin paprastai pasigaminsite skanų čili troškinį per mažiau nei valandą, o jam pagaminti prireiks tik vieno virimo indo.


Jums reikės:

  • 200g konservuotų pomidorų,
  • 125g maltos jautienos (taip pat tik malta kiauliena, vištiena ar kalakutiena),
  • pusės paprikos,
  • pusės svogūno,
  • skiltelės česnako,
  • 200g raudonųjų pupelių,
  • pusės šaukštelio paprikos miltelių,
  • aitriosios paprikos ar aitriųjų pipirų (pagal skonį),
  • žiupsnelio juodųjų pipirų,
  • šiek tiek druskos (pagal skonį),
  • šaukšto aliejaus kepimui,
  • sūris (nebūtina).

Kaip gaminti:

  • Į puodą įpilkite aliejaus ir jį pakaitinkite, tuomet sudėkite supjaustytą svogūną.
  • Svogūnui suminkštėjus, į puodą įdėkite susmulkintą česnaką bei supjaustytą papriką, palaukite, kol ji suminkštės. Tuomet į puodą įdėkite aitriąją papriką ar aitriuosius pipirus - tiek, kiek geidžia jūsų skonis.
  • Į puodą sudėkite maltą jautieną (ar kitą norimą mėsą) bei likusius prieskonius. Gerai išskirstykite kepamą mėsą, kad ji tinkamai apsimaišytų su prieskoniais ir neliktų sukibusių mėsos gabalėlių. Kepkite tol, kol mėsa įgaus rudą atspalvį.
  • Į puodą supilkite konservuotus pomidorus ir pupeles, troškinį gerai išmaišykite. Palikite puodą troškintis 20-30 minučių ant silpnos ugnies ir kas kelias minutes pamaišykite troškinio turinį.
  • Paragavus, ar užtenka prieskonių, druskos ir pipirų, išjunkite ugnį. Jei norite, ant troškinio užberkite šiek tiek sūrio. Čili troškinį valgykite su ryžiais, salotomis, traškučiais ar tiesiog vieną.

Šiame recepte svarbu tai, jog kiekvieno ingrediento kiekį galite pasirinkti patys - jei mėgstate mėsingą troškinį, dėkite daugiau mėsos, prieskonių, svogūnų, pupelių ir pomidorų kiekį taip pat rinkitės pagal skonį. Jums taip pat nereikia persistengti ruošiant ingredientus - čili troškinys yra paprastas receptas, tad pernelyg pjaustyti svogūnų, česnakų ar paprikos tikrai nereikia. Svarbiausia tai, kad į šį troškinį galite dėti ir kitų ingredientų, pavyzdžiui kukurūzų, šviežių pomidorų, ir panašiai.

Sveikos makaronų salotos

Šiame recepte paprasta tai, kad nė vieno produkto kiekio nereikia matuoti - visko dėkite būtent tiek, kiek norite. Nors pagal receptą rekomenduojama virti 150g makaronų, drąsiai galite virti ir daugiau.

Jums reikės:

  • 150g “fusilli” tipo makaronų (puikiai tiks “penne”, “kaspinėliai”, “ditalini” ar bet kokie kiti trumpi makaronai),
  • pomidoriukų,
  • agurko,
  • raudonosios paprikos,
  • laiškinio svogūno (nebūtina),
  • fetos ar mocarelos sūrio,
  • žiupsnelio pipirų,
  • šiek tiek druskos,
  • aliejaus.

Taip pat galima dėti:

  • pjaustytų morkų,
  • avinžirnių,
  • saliero,
  • cukinijos ar kitų mėgstamų daržovių.

Kaip gaminti:

  • Į puodą pripilkite vandens, jam užvirus suberkite makaronus. “Fusilli” makaronus virkite 7-10 minučių.
  • Išpilkite vandenį, puode palikite tik makaronus. Suberkite visas supjaustytas daržoves. Palaukite, kol makaronai šiek tiek atvės.
  • Ant makaronų užberkite pipirų ir druskos, užpilkite šiek tiek aliejaus, gerai viską išmaišykite ir ant viršaus uždėkite pasirinkto sūrio.
  • Jei norite, taip pat galite lengvai pasigaminti padažą šioms salotoms: sumaišykite šiek tiek aliejaus su šaukšteliu garstyčių, keliais šaukštais citrinos sulčių, šiek tiek česnako, druskos, pipirų ir kitų prieskonių, jei jų tūrite. Padažą užpilkite ant salotų ir jas apmaišykite.

receptai

Raktažodžiai: darbas vairuotojams, darbas tolimųjų reisų vairuotojui, receptai vairuotojams