4 vasaros receptai tolimųjų reisų vairuotojams

4 vasaros receptai tolimųjų reisų vairuotojams

Prasidėjus vasarai ir atšilus orams startuoja ir grilio sezonas. Tačiau įtemptas tolimųjų reisų vairuotojų darbas dažnai nepalieka laiko pasigaminti skanių vasariškų patiekalų. Šiame straipsnyje pateikiame keturis itin paprastus vasaros sezono receptus, kuriems pagaminti nereikia daug laiko ar papildomos maisto gamybos įrangos.

Jautienos burgeriai

Burgeriai – tai itin paprastas patiekalas, kurio ingredientų kiekį ir rūšį visuomet galite keisti pagal savo skonį. Nors šis receptas skirtas jautienos burgeriams, jo ingredientus galite laisvai keisti ir vietoje jautienos naudoti maltą vištieną ar kitą mėgstamą mėsą. 

2 burgeriams pagaminti jums reikės:

  • 250g maltos jautienos kotletų,
  • Česnako,
  • Druskos ir pipirų,
  • Aliejaus,
  • Svogūno,
  • 1 didelio pomidoro,
  • Raugintų agurkėlių,
  • Salotų lapų,
  • Avokado (nebūtina), 
  • 4 bandelių,
  • Tarkuoto sūrio (nebūtina),
  • „Ranch“ padažo.

Didelėje keptuvėje arba grilyje įkaitinkite aliejų ir pakepkite jautieną. Jei vietoje jau paruoštų jautienos kotletų naudojate tiesiog maltą mėsą, suformuokite 2 maždaug 10cm skersmens paplotėlius su įdubimu viduje. Kepdami jautieną ją pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Supjaustykite svogūną, pomidorą, avokadą ir agurkėlius. Keptuvėje pašildykite bandeles ir ant jų užtepkite padažą. Ant bandelės uždėkite mėsos paplotėlį, ant viršaus pabarstykite sūrio, sluoksniais sudėkite visas daržoves ir uždėkite viršutinę bandelę.

„Ranch“ padažą taip pat galite lengvai pasidaryti patys, sumaišydami šiuos produktus: grietinę, majonezą, šiek tiek krapų, petražolių, česnako, druskos, pipirų ir citrinos sulčių. Vietoje šio padažo taip pat galite naudoti kitus, pvz.: aštriuosius burgerių padažus. Burgerius taip pat galite pagardinti jums patinkančiais produktais, pvz.: aitriaisiais jelapeno pipirais.

BBQ stiliaus vištiena

Šis paprastas receptas leidžia greitai pasigaminti BBQ stiliaus vištieną naudojantis keptuve arba griliu. Nors siūlome naudoti vištienos krūtinėlę, šį receptą taip pat galima pritaikyti ir vištienos sparneliams. 

Jums reikės:

  • 2-3 vištienos krūtinėlių (maždaug 450g),
  • Česnako arba česnako miltelių,
  • Druskos ir pipirų,
  • Rūkytos paprikos prieskonių,
  • Aliejaus,
  • BBQ padažo.

Puodelyje sumaišykite paprikos prieskonius su česnaku, druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles šiek tiek paplokite, kad jos būtų vienodo storio (jei vietoje krūtinėlės naudojate sparnelius, to daryti nereikia). Vištienos krūtinėles gerai įtrinkite prieskonių mišiniu. Gerai įkaitinkite grilių arba keptuvę, įpilkite aliejaus, ir vištieną pakepkite apie 5-7min iš abiejų pusių – tol, kol abi pusės bus apskrudę. Išimkite vištienos krūtinėles ir jas patepkite BBQ padažu. Valgykite su salotomis arba bulvėmis.

Jautienos ir bulvių iešmeliai

Šiam receptui pagaminti jums reikės grilio ir metalinių iešmelių. Tai paprastas būdas pagaminti mėsą ir bulves vienu metu naudojantis vos keliais ingredientais ir sutaupant laiko.

Jums reikės:

  • 450g jautienos steiko,
  • 4 raudonųjų bulvių (arba paprastų bulvyčių),
  • Česnako arba šaukštelio česnako miltelių,
  • Druskos ir pipirų,
  • Pusės šaukštelio džiovintų petražolių (galima naudoti ir šviežias).

Bulves supjaustykite ketvirčiais, šiek tiek pagarinkite (maždaug 8min), kad jos suminkštėtų. Steiką supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Mėsą ir bulves sumaukite ant iešmelio (pakaitomis, vienas bulvės gabalėlis, vienas mėsos gabalėlis). Iešmelius apibarstykite česnako milteliais, druska, pipirais ir petražolėmis. Iešmelius kepkite grilyje apie 10-12min juos vis pasukdami.

Dešrainiai

Šis dešrainių receptas yra itin greitas ir paprastas. Nors jame pateikiame būdą kaip pasigaminti savo naminį dešrainių padažą, jį pakeisti galite jau paruoštu padažu iš maisto parduotuvės. Dešrainių dešreles taip pat galite rinktis pagal savo skonį – šiam receptui puikiai tiks jautienos, kiaulienos, ar bet kurios kitos dešrelės.

6 dešrainiams jums reikės:

  • 6 dešrelių,
  • Mėgstamo sūrio,
  • 6 dešrainių bandelių,
  • Kopūsto lapų,
  • Raugintų agurkėlių,
  • Balto svogūno.

Padažui pagaminti jums reikės:

  • Pusės puodelio majonezo,
  • Poros šaukštų kečupo,
  • Poros šaukštų garstyčių, 
  • Poros šaukštelių acto,
  • Druskos ir pipirų,
  • Česnako.

Puodelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Grilyje (arba keptuvėje) pakepkite dešreles (maždaug 5min). Smulkiai supjaustykite kopūsto lapus ir svogūną, supjaustykite agurkėlius. Jei norite, dešrainių bandeles lengvai paskrudinkite keptuvėje. Į bandelės vidų įdėkite sūrio, ant viršaus uždėkite dešrelę. Ant dešrainio užpilkite pasigaminto padažo ir uždėkite agurkėlių, smulkintų kopūsto lapų ir svogūno.

4 vasaros receptai tolimųjų reisų vairuotojams

Raktažodžiai: darbas vairuotojams, darbas tolimųjų reisų vairuotojams, receptai vairuotojams